TBMM’de yine kavga… Selçuk Türkoğlu ve Erkan Akçay birbirine girdi… Durun siz kardeşsiniz

TBMM Genel Kurulu’nda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yedinci madde üzerindeki görüşmeleri sırasında İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, partisinin önergesi üzeri konuştu.

Türkoğlu, “Milletin ümüğüne adeta sazan sarmalı yönetimiyle çöktüğünüz için bugünlerde ilahi adalet sizi adeta tokat manyağına çevirdi. İkide bir tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalıyorsunuz. İlahi adalet önce nas var nas deyip sonra dünyanın faiz rekoru kıran iki ülkesinden biri olmanın sahibi yaptı sizi… İlahi adalet ‘hırsız’ dediğinize hazineyi, ‘zürriyetsiz’ dediğinize ittifakı teslim etmeniz. ‘Aptal olma’ diyerek skandal bir mektupla tehdit edene de bin yıllık Türk devletinin onurunu çiğnetmenizdir. En kötüsü de gerçek adalete rahmet okutan firavunun adaletsizliğinden medet ummaya mahkum edilmenizdir” dedi.

Selçuk Türkoğlu’nun konuşmasının ardından İYİ Parti’nin önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkoğlu, AKP sıralarına dönerek önergenin reddedilmesine ilişkin, “Her defasında aynı şeyi yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ Genel Kurul’a 15 dakika ara verdi.

MECLİS’TE ARBEDE YAŞANDI

Türkoğlu yerine geçtiği sırada, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile arasında tartışma çıktı. Başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri ve iktidar milletvekilleri arbedeyi ayırmaya çalıştı. Türkoğlu bazı milletvekilleri tarafından Genel Kurul salonundan çıkarıldı.

Meclis Başkanvekili Bozdağ, tüm partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme yaptı. Aranın ardından Türkoğlu Genel Kurul’a girdi, MHP’li Akçay arasında tekrar tartışma çıktı. Bazı MHP’li milletvekillerinin Türkoğlu’nun üzerine yürüdüğü görülürken, Türkoğlu, araya giren milletvekilleri tarafından Genel Kurul’dan çıkarıldı.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, sarf ettiği sözler iç tüzüğe göre sükuneti ve çalışma düzenini bozma kapsamında olduğu gerekçesiyle İYİ Partili Türkoğlu’na uyarma cezası verdiğini bildirdi. Bozdağ, komisyonun yerinde olmaması nedeniyle birleşimi saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

İYİ PARTİ VE MHP

İYİ Parti, 2017 yılında MHP’de yer alan kurucu isimlerle beraber kurulmuştur. Partinin kurucusu ve eski genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Aydın, parti kurulmadan önce MHP’nin yönetiminde görev almıştır. MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye geçen diğer isimler arasında ise Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir